Terms and Conditions  |  Disclaimer  |  Sitemap

Roofing - Asphalt Roofing

Bitumineueze afdichtingen:
Gemodificeerd bitumen toplagen, in de volksmond ook wel roofing genoemd, bestaan uit de volgende samenstellingen:

Bitumen dakrand aangebracht in Anderlecht Bitumen dakrand aangebracht in Anderlecht.

APP gemodificeerd bitumen dakbedekking:
APP gemodificeerde bitumen bestaat uit speciale bitumensoorten waaraan onder meer de plastomeer kunstof APP (atactisch polipropyleen) is toegevoegd. Dit bitumenmengsel wordt aangebracht op of onder een of meerdere dragers (inlagen). Deze dragers kunnen o.a. bestaan uit polyestermat, glasvlies en polyestermat, of een polyester/glascombinatie. Deze APP dakrollen mag onbedekt aangebracht worden omdat het UV ongevoelig is. Dakland werkt veelal met rollen van Derbigum®. Vanwege de hoge eisen die aan de rollen en het verwerken ervan wordt gesteld is er een uitstekende kwaliteit en hoge bewezen levensduur van 30 jaar van te verwachten.

SBS gemodificeerd bitumen dakbedekking:
SBS gemodificeerde bitumen bestaat uit speciale bitumensoorten waaraan de elastomeer kunstof SBS (styreen-butadiëen-styreen) is toegevoegd. Dit bitumenmengsel wordt aangebracht op en onder een drager (inlage) van polyestermat of in een polyester/glas combinatie in de fabriek. SBS dakbanen (rollen) die als toplaag worden toegepast in ongeballaste dakbedekkingsystemen zijn, aan de bovenzijde altijd voorzien van een afwerklaag (leislag) vanwege de UV gevoeligheid. SBS is zeer flexibel waardoor het zeer geschikt is voor gebouwonderdelen, met veel beweging (dilataties).

Shingles:
Bitumineuze Shingles worden gekenmerkt door een enorme diversiteit in kwaliteiten, uitvoeringen en kleurstellingen. Shingles bestaan uit een bitumen inlage van glasvlies, die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Aan de bovenzijde is de shingle voorzien van een fabrieksmatig aangelegde, aangebrachte beschermlaag van gekleurde leislag.